Ако похапвате повече зеленчуци, ще намалите риска от сърдечно-съдово заболяване

Въпреки многото диети, които са основани на различни видове месо, една чиния със зеленчуци винаги ще допринесе за по-добро сърдечно здраве. Това е причината и все повече хора да намаляват приема на различни животински продукти, като се обръщат към вегетарианството и веганизма. Ако си поговорим в цифри, растителната диета:
 – Намалява с 40% риска от смърт от сърдечно-съдови заболявания
– Намалява с 40% риска от коронарна болест на сърцето
– Рискът от хипертония спада с 34%
– Много по-рядко се среща запушване на артериите
– Нивата на лошия холестерол са в много по-ниски
– Често това води до естествен контрол на теглото

Сравнени с приема на лекарства, добре подбраната диета, основана на зеленчуци, може да намали до 80% риска от сърдечно-съдово заболяване. Ако комбинирате с лекарствена терапия (само по себе си, тя допринася 20-30%), вие имате почти 100% сигурност за сърдечно-съдово здраве.

Как вегетарианството защитава сърцето?

Изглежда има много причини, поради които растителната диета е по-здравословна за сърцето, отколкото месото. Изглежда, че растенията имат определени ползи, докато месото увеличава някои рискове. Има и значение качеството на приеманите храни!

Растенията са богати на фибри и фитонутриенти, които спомагат за намаляване на възпалението и оксидативния стрес. От друга страна, животинските продукти често са с високо съдържание на мазнини, холестерол, различни токсични химикали. Разположени в ниския ценови клас, различните форми на преработено месо (колбаси, кренвирши, различни други “деликатеси”) често нямат сериозна хранителна стойност, като залагат на различни “пълнители”.

Важно е да отбележим, че растителната диета дава много бързи резултати – няколко месеца и можете да се изненадате от своите изследвания.

Незапознатите твърдят, че няма как да покрият своите нужди от протеин, ако не приемат достатъчно месо. Ако става дума за висококачествен растителен протеин, спирулината е един от най-препоръчваните източници – високо качество и количество.Тя съдържа всички 8 незаменими аминокиселини, което я прави най-завършената функционална храна. Като допълнение идват витамините А, В1,В2, В6, В12, Е и К. Ценни са допълнтелните минерали, микроелементи, клетъчни соли, фитонутриенти и ензими, хлорофил и други пигменти. Добавянето на спирулина към дневното ви меню спомага общото ви здраве и тонус.

спирулина, spirulina, прясна спирулина, жива суперхрана

Помислете, приемът на Свежа Спирулина може да спомогне вашето сърдечно-съдово здраве.

33.90 лв.Добавяне в количката

Leave a Reply