Анемия и Спирулина

Спирулина и анемия

Чувствате ли се уморени през цялото време, имате трудности при извършването на физически дейности? Замаяни и дезориентирани ли сте понякога? Страдате ли от ниско кръвно налягане? Имате ли крехки нокти или недостиг на въздух? Може да страдате от анемия.

Анемията е често срещано състояние дори в развитите страни. Числото е зашеметяващо: 2 милиарда души – над 30% от населението на света – са анемични, много от които са вследствие на дефицит на желязо. Тя се проявява във всички възрасти и етнически групи. Както мъжете, така и жените могат да имат анемия. Въпреки това, поради загуба на кръв при менструация, жените във фертилна възраст са изложени на по-висок риск.

спирулина и анемия

Знаете ли, че дефицитът на желязо не е единствената причина за анемията? Анемията може да бъде причинена от загуба на кръв, липса на производство на червени кръвни клетки или висока степен на разрушаване на червените кръвни клетки. Тези причини може да са резултат от заболявания, състояния или други фактори.

Борба с анемията

no anemia woman

В справянето с анемията трябва да се използва комбиниран подход:

Усилията ни трябва да са насочени както към симптомите, така и към причинителя на анемията.
Количеството кислород, пренасяно от кръвта, трябва да се увеличи. И това е мястото, където Свежа Спирулина може да помогне.
Спирулина представлява супер мощна цианобактерия с морфология и структура на синьо-зелено водорасло и е супер агент за подкрепа при анемия!

Анемията всъщност се индицира с ниско ниво на хемоглобин в кръвта – протеин, който транспортира кислорода в цялото ви тяло. Ето защо хората с анемия имат ниска енергия, проблеми със съня и срещат трудности при извършването на физически дейности, защото нямат достатъчно кислород, който да „захранва“ различните мускули на тялото. Основната причина за анемията е дефицитът на желязо, защото тялото ни се нуждае от желязо, за да синтезира хемоглобина.

нисък хемоглобин, анемия

С много високо съдържание на биоусвоимо желязо (над 10пъти повече от суровия спанак!) и витамин В, в допълнение към антиоксидантните свойства на спирулина е невероятната и помощ за предотвратяване и възстановяване след анемия. Тя действа, като увеличава нивата на хемоглобин в кръвта. Taзи суперхрана в свеж вид е толкова лесно усвоима от организма, че само две чаени лъжички на ден са достатъчни, да повишат не само нивото на желязо, но и да подсилят имунната ви система по невероятен начин!

Научни доказателства за ефекта на Спирулина срещу анемия

Спирулина е тествана научно като изключително ефективно подкрепящо средство срещу анемия. Eто някои резултати от международно признати експерти, цитирани е едни от най-авторитетните книги и автори по темата:

В изследването си: “Ефектите на Спирулина върху анемията и имунната функция при възрастните хора” – група учени дават на възрастни хора, страдащи от анемия спирулина за период от 12 седмици. Техните резултати са категорични: “Спирулина може да облекчи анемията и имуносупресията при по-възрастни пациенти”. Те продължават, като описват резултатите: “През 12-седмичния период на изследване имаше постоянно повишаване на средните стойности на главния корпускулярен хемоглобин (MCH) при индивиди от двaта пола. В допълнение, средният корпускулярен обем (MCV) и средната концентрация на корпускулярен хемоглобин (МCHC) също са се увеличили при мъжете участници. Скоростта на нарастване на стойностите е по-голяма при жените, което означава че те усвояват по-бързо нутриентите в Спирулина.”

Д-р Джеймс Ф. Балч и д-р Марк Стенглър в книгата си „Рецепта за природни лечения: ръководство за самоусъвършенстване и лечение на здрословни проблеми с естествени лекарства, включително хранителен режим, хранителни добавки, физически упражнения и др.“ споделят, че: “Фикоцианинът в спирулина е доказан в изследвания с животни като стимулант на костния мозък за производство на кръвни клетки. Спирулина се смята за богат източник на витамини, минерали и аминокиселини. Избягвайте употребата на железен сулфат (конвенционалните таблекти желязо), който е слабо абсорбируем и може да предизвика хранителни разстройства“.
Отново те в същото издание: „Спирулина е богат източник на аминокиселини, хлорофил, витамини В, GLA, каротеноиди и други хранителни вещества. Установено е, че спирулина има имунни ефекти, детоксифицира от тежки метали и предпазва от радиационна болест. Известно е, че фитонутриент в спирулина, известен като фикоцианин, стимулира производството на кръвни клетки.“

спирулина под микроскоп

Още изследвани ползи от Спирулина

Пол Пичфорд в книгата си „Изцеление с храни – азиатските традиции в модерното хранене” (Healing with Whole Foods: Asian Traditions and Modern Nutrition ) ни казва, че “10 гр. Спирулина е достатъчна, за да покрие дневната нужда от витамин В12 пет пъти, доставя ни четири пъти повече от витамин А, 83% от дневната доза желязо, 30% от витамин В2. Спирулина се препоръчва за умора, анемия, проблеми със зрението, менструални проблеми и кожни заболявания. В допълнение, тя помага за укрепване на имунната система и улеснява отстраняването на токсините, които са събрани в тялото.


Спирулина и други микроводорасли са отлични помощници в борбата с повечето случаи на анемия, а Б12 е ключовелемент хемосинтеза. Повечето случаи на анемия, обаче, не са само резултат от недостиг на В12; може да се каже, че огромните количества хлорофил, желязо, протеини и други хранителни вещества в микроводораслите преборват анемията. В нашия личен опит сме наблюдавали много хора, които са приемали различни микро-водорасли редовно в продължение на десетилетие или повече и в комбинация с други източници на В12 дефицит на този витамин не възниква”.


Изводите

 

Пак тук откриваме и следните изводи: “Спирулина се предлага на прах, таблетки, като свеж екстракт или люспи (чипс). За целите на превенцията, повечето хора се възползват от “стандартната” 5-8 грамова доза: 2-3 чаени лъжички дневно. Двойно количество (4-6 ч.л.) обикновено е ефективен диапазон на горната доза за дисбаланси като диабет, хипогликемия, катаракта и анемия. Дори и по-големи количества обаче не са опасни за здравето на човека. Спортисти и други с големи енергийни нужди понякога вземат 20 грама два или три пъти на ден. “

В книгата си „Съзнателно хранене“ (Conscious Eating ) Д-р Габриел Казънс споделя: „За разлика от другите водорасли, клетъчната стена на спирулина има високи концентрации на мукополизахариди, които лесно се усвояват и образуват гликопротеинови комплекси, важни за синтеза на протеини и изграждането на клетъчни мембрани. Суперхраните храни като спирулина съдържат най-високата хранителна стойност, а същевремено използват най-малко ресурси на планетата. Спирулина също така е мощна алкализираща и лечебна храна. Това е отлична добавка към лечението на хипогликемия, диабет, хронична умора, анемия, язви и за стимулиране на имунната система.”

Кели Дж. Муурхед – човек, който е посветил повече от 20 години от живота си в изучаване и отглеждане на спирулина е написал цяла книга озаглавена „Спирулина- суперхраната на природата“. В нея той пише: “Спирулина е експериментално доказана, ин виво и ин витро като ефективна срещу някои видове алергии, анемия, рак, чернодробни дисфункции, вирусни и сърдечносъдови болести, хипергликемия [висока кръвна захар], хиперлипидемия (висок холестерол и триглицериди), имунна недостатъчност и възпалителни процеси ”

Добавки за анемия, нисък хемоглобин, желязотедицитна анемия

ALGOGLOBIN ALPHYCA®

32.20 лв.Добавяне в количката

+ Безплатна Доставка

Поръчайте по телефон:
0877991159

гаранция за качество, качествен продукт

Гаранция за удовлетвореност!
Уверени сме в качеството на продукта и неговите ползи за Вас.
Ако след приема Вие не сте удовлетворени от продукта ни, ще Ви върнем обратно цялата сума, която сте заплатили.