Защо Свежа Спирулина ALPHYCA® е синергична хранителна добавка?

Понятието хранителна добавка е широко популярно и едва ли има човек, който да не е наясно какво представляват хранителните добавки и как могат да бъдат полезни за здравето ни.

Когато говорим обаче за синергични хранителни добавки, тогава нещата не са толкова ясни.

Ако трябва в едно изречение да обобщим – синергични са хранителни добавки, които предоставят комплексни ползи за организма посредством ценни вещества налични в хармонично синергично взаимодейстие.


В тази публикация ще Ви запознаем с качествата на Свежа Спирулина ALPHYCA® и защото продуктът е синергична хранителна добавка!

Синергични хранителни добавки

Синергични хранителни добавки от пресни водорасли Спирулина

Спирулина е изключителна суперхрана, използвана в редица хранителни добавки, която е доказала качествата си през времето.

Първо, нека разгледаме някои от хранителните вещества, на които Спирулина е богата. Микроводораслото съдържа впечатляващ набор от витамини и минерали, включително витамини А,Б, и Е, както и желязо, магнезий, калий и цинк. Освен това има високи концентрации на незаменими мастни киселини като Омега 3 и 6, които могат да помогнат в борбата с възпалението. Не само това, Спирулина е един от малкото растителни източници, който съдържа пълния “комплект” витамини Б комплекс, играещи критична роля в защитата на нервната система.

Сега нека да разгледаме и някои от уникалните съединения, открити в Спирулина, които я правят толкова мощна подкрепа за здравето. Тя е богат източник на фикоцианин – вид антиоксидантен пигмент, за който е доказано, че намалява възпалението, предпазва черния дроб и допринася за подобряване нивата на кръвната захар. В Спирулина има и високи концентрации на хлорофил, който е известен със способността си да детоксикира тялото и да повишава нивата на кислород в кръвния поток. И накрая, Спирулина е с високо съдържание на бета-каротин и други каротеноиди, които могат да помогнат за повишаване на имунитета и защита на кожата от UV увреждане.

Ето и отговорът на въпроса:

Свежа Спирулина ALPHYCA® е синергична хранителна добавка, защото предоставя целия набор от изброените по-горе полезни вещества на Спирулина в синергичното им взаимодействие в живата клетка на водораслото!

 

Синергията на отделните елементи изчезва при процес на сушене. Това се случва поради две причини:
1. Много вещества като Омега 3 и 6, както и пигментите са силно термолабилни и се губят / деактивират при термообработка.
2. Виталните качества на клетката са изгубени и веществата престават да съществуват в своята синергия, която е налице в живия организъм.

За да придобиете представа за механизма на действие на синергичните хранителни добавки, ще Ви дадем пример с лимона.

Да, лимонът!
Средно един лимон съдържа около 50 mg. вит. Ц.  Тези 50 mg. вит. Ц са многократно по-биоусвоими и полезни за човешкия организъм в сравнение с хранителни добавки дори с по 1000 mg. синтезиран вит. Ц.

Причината е точно синергията на живата клетка!

Когато приемате витамина от лимона, Вие го приемате в синергия с всички останали вещества и елементи на плода. Те взаимодействат синергично помежду си и с центровете на Вашия организъм, като доставят нужните количества по адекватен начин в тялото Ви.

Същият е и механизмът, чрез който Свежа Спирулина ALPHYCA® доставя в човешкия организъм синергично всички полезни елементи в живата клетка на водораслото!

Хранителни добавки

Полезна информация:

Сравнение на антиоксидантната активност в различни хранителни добавки, съдържащи спирулина, и фактори, влияещи върху нея: Comparison of antioxidant activity in various spirulina containing products and factors affecting it – PMC (nih.gov)

Leave a Reply