Историята на Силвия Недева

Силвия Недева

Силвия е най-новият член на екип ALPHYCA®


Поканихме я да стане част от ALPHYCA® заради изключителната експертиза, която притежава в областта на здравословния начин на живот и хранене.

Чрез знанията и опита си тя успява да промени не само нейния живот, но и да помогне на редица други хора, потърсили я за подкрепа и помощ по пътя към промяната в начина си на хранене. Водени са от желанието си да научат какви са методите на Силвия за природосъобразно приготвяне на храна и как тя успява да поддържа кожата и тялото си млади и в баланс.

С лекота, чрез личния си пример и знания, тя успява да мотивира всеки, който смята, че да живееш и се храниш здравословно е трудно, безвкусно, скъпо и недостъпно!

Нейната история и опит са повече от вдъхновяващи, за това с радост ги споделяме с Вас.

Вдъхновяващата история на Силвия

 

Силвия Недева е модерна, работеща, активно спортуваща и вярваща в доброто млада дама, на 42 години, която в професионален план се радва на богат управленски опит в създаване и управление на проекти в различни сфери. Тя е от съвременните жени за които раждането в зряла възраст е нормален и естествен процес и така два дни преди да навърши 41 г. се ражда Никола.

Силвия Недева

Въпреки годините си, Силвия има толкова лека бременност, с отлични кръвни показатели и без каквито и да било дефицити в организма, че на моменти е забравяла за бременността. За 9 месеца тя успява да качи само 5 кг и да роди здраво бебче, което кърми до навършване на годинка. Продължава да се радва на добро здраве и без дефицити в организма след раждане и по време на периода на кърмене. Всичко това, според нея, се дължи на начина на хранене и живот, които е водила и преди, и по време на, и след беменността.

Силвия бременност
Силвия бременност
Силвия Бременност

През цялата бременност Силвия следва изградения си с години стил на хранене, разбивайки митове свързани с връзката месо –хемоглобин и задължителното консумиране на месо и животински продукти. До средата на деветия месец, тя не прекратява нито за ден своите редовни тренировки кросово бягане, като успява да прави по 8 км в 5 дни от седмицата. Ражда здраво момченце, на което лично приготвя храната, следвайки природосъобразните принципи и стил на хранене. Нейната история е повече от вдъхновяваща за търсещите, затова с радост я споделяме с вас.

Силвия бременност

Трансформация започнала преди 22 години

 

През 2000 г. тя започва да се интересува от връзката между здравето и храната осъзнавайки, че единственият начин човек да се чувства щастлив, да бъде способен да развие потенциала си и да постигне мечтите си е да осигури условия организма да функционира максимално добре максимално дълго време.

“Няма нещо, което да работи в моя полза и да обслужва интересите на моя организъм, което да приема за трудно за постигане, изпълнение или следване

Това е мотото, от което вече 22 години тя черпи мотивация и заразява околните с ентусиазма и енергията си.

Разглеждайки тялото си като нейн единствен, доживотен „партньор, тя вярва, че трябва да полага грижи и отношение към него, за да може то да работи функционално добре и да й служи дълго време в добро здраве.

Осъзнава, че превенцията в здравен аспект е най-добрата инвестиция, която човек може да направи за себе си и с това разбиране, без наличие на конкретни здравословни проблеми, тя спира цигарите през 2000 г., а заедно с тях и консумацията на всички любими за нея тогава храни –шоколади, торти, бисквити, тестени продукти, пици, хамбургери, солети, чипс, кока кола, бял ориз, всякакви пакетирани солени и сладки храни с изкуствени консерванти, оцветители, подобрители и други изкуствени добавки.

Вдъхновява се от популярните Пол Брег, Хърбърт Шелтън, Хей, Лидия Ковачева, д-р Емилова, д-р Гайдурков, д-р Хиромия Шиния, д-р Джоел Фърмън, д-р Майкъл Клапър, д-р Ким Уилямс, д-р Колдуел Есълстийн, д-р Джоуел Кан и др.

Започва кросово бягане и се превръща в бегач на дълги разстояния, самоук, като за кратко участва и в студентски отбор по лека атлетика, където тренира и се състезава с дългогодишни спортисти.

Силвия спорт

Неравностите по пътя на познанието

 

В началото никой около нея не е вярвал, че е възможно да спреш да консумираш храни, които се приемат за вкусни, традиционни и дори удобни и модерни. Днес тя няма спомен за вкуса на тези храни, защото 22 години не е направила компромис дори да опита нещо от тях. Не обръща внимание на критиките, че е крайна и че лишава организма си, защото мотивацията, принципите и изградените нови вкусове по никакъв начин не кореспондират с лишение или крайност за нея.

В началото, поради липсата на готови рецепти и източници се е налагало да си измисля различни варианти на основни ястия и алтернативи на десерти и шоколад, и независимо от трудностите, не се отказва.

IMG_0404
IMG_2911
19

По пътя към търсенето на правилната формула за хранене тя преминава през популярен за времето си метод на хранене, преди да открие устойчивия и правилния за нея.

Първите години тя решава да опита хранене, базирано основно на плодове, зеленчуци и риба. В този период тя се сблъсква със заболяване на щитовидната жлеза, считано за автоимунно, а именно подостър тиреоидит. Това е червената лампичка за нея, която сигнализира, че този режим на хранене не е оптимален и че трябва да внесе промени.

Една от най-важните срещи за себе си определя тази с д-р Гайдурков, който насочва вниманието й върху консумацията на зехтин и екстрахирани мазнини и степента на възпаление в тялото. С негово напътствие, за 6 месеца тя се справя с болестта, без лекарства, като за целта преминава на пълно растително суровоядство. Именно след този период тя създава сегашния си стил на хранене, в който включва важни групи храни като бобови и зърнени, и ядки и семена.

Следва вече 11 години своя стил, който й помага да има лека и приятна бременност на 40 години.

Открива страстта си към науката за храненето, споделя опита си и натрупаните знания, мотивира и вдъхновява

 

С охота приема да споделя наученото през годините както и опита който има от първо лице с преминалото заболяване.

Според нея лесният и бърз начин по който организмът й се е справил показва, че има състояния с които човешкия организъм може да се справи сам, без лекарства, ако от една страна храненето е било чисто, без консумиране на преработени и рафинирани храни с изкуствени консерванти и добавки, и от друга, когато се осигурят нужните условия за лечение и възстановяване.

След преминалото заболяване, интересът на Силвия още повече се фокусира върху превенцията, защото сама се убеждава, че ако се грижим превантивно за здравето си, организмът ни се отблагодарява, дори и при настъпване на заболяване.

И до днес науката за хранене и превантивната медицина остават нейната най-голяма страст като непрекъснато надгражда знанията си. В годините тя се превръща в подкрепа и мотиватор за много хора, които имат нужда от мотивация, за да пристъпят към промяна.

“Всички елементи са важни – и качеството на въздуха, и на водата , и на храната, и на мислите, и на движението и активността и т.н.
Ние като стопани на нашите тела сме длъжни да се грижим максимално добре, в рамките на нашите възможности, за всеки от тези елементи. Най-лесно е да го направим с храната.”

Медии и участия

 

През годините Силвия Недева е участвала в различни предавания, списания и канали, приемайки ги за трибуна от която посланието й може да достигне до повече хора и да покаже, че здравословното хранене е лесно, вкусно и достъпно.

Оборваща много митове, тя вдъхновява жени, избрали да станат майки в зряла възраст и показва как постоянството в грижата за здравословното състояние на организма и природосъобразното хранене се отблагодарява във всеки един момент, особено в периода на бременността и след раждането.

Горди сме, че Силвия прие да стане част от нас и да предава опита си на всички наши клиенти, които имат нужда от това!

1 replies on “Историята на Силвия Недева

  • Ани Иванова

    Вярвам, че животът ме срещна със Силвия в най – подходящият момент, а именно след като се бях посетила редица специалисти в България и Канада, в търсене на решение на храносмилателните си проблеми, които бяха неразделна част от съществуването ми от много ранна детска възраст. Въпреки всички диети, чайове и хранителни добавки, които бях изпробвала в продължение на години, не успявах да намеря перманентно решение, докато един ден не се появи ТЯ – Силвия! Тя открехна широко вратата на един напълно непознат за мен свят – този на природосъобразното хранене. С нейна помощ не просто успях да разреша здравословният си проблем, но също така погледнах с различни очи на грижата за себе си. Без нейната вяра, подкрепа, отдаденост, вдъхновение и безценни напътствия, не бих могла да постигна дори и малка част от този успех. Благодаря от сърце за всичко!

Leave a Reply