Каква е безопасната доза алкохол на седмица, проучват английски лекари

Често ще ви кажат /особено сътрапезници на маса/, че алкохолът е полезен, а от една глътка нищо няма да ви стане. Домашната ракия има култов статус на полезно питие, а няколко бири дневно се смятат за нормални през лятото. Реално, може ли да ви навреди алкохолът?
Английските кардиолози доказват със свое скорошно проучване, че нещата не са така прости.
Оказва се, че пределната доза спирт за седем дни е 150 мл. Дали това е много или малко, сами си преценете – 5 халби бира или един литър вино. Превишаването на това количество води до повишаване на риска от сърдечно-съдови заболявания,както и до съкращаване на общата продължителност на живота. За съжаление, няма безопасни напитки – бира или вино. Опасно е количеството, употребено за кратък период.
Естествено, лекарите подчертават, че това е количество, което не би навредило на здрав човек. Ако имате хронични заболявания, диабет, високо кръвно, проблеми с черния дроб или бъбреците, то употребата на каквото и да е количество алкохол може да ви изиграе неприятна шега. Не подценявайте и употребата на различни храни с напитките, защото то няма да промени нищо, освен в отрицателна посока. Приемът на особено солени, пикантни или мазни храни може да е също сериозен проблем. След 45-тата година, лекарите препоръчват сериозно да премислите употребата на алкохол, без значение от здравословното състояние.
Свежа Спирулина има уникални свойства като силен антиоксидант и спомага изчистването на натрупаните токсини от организма. Употребата на Свежа Спирулина може да бъде добър стимул при намаляване и спиране на употребата на алкохол, заради регенеративните и свойства.

спирулина, spirulina, прясна спирулина, жива суперхрана

Свежа Спирулина – силен антиоксидант, който спомага пречистването на организма!

33.90 лв.Добавяне в количката

Leave a Reply