СВЕЖА СПИРУЛИНА ДЕТОКС СЕДМИЦА

1. Подготвителна детокс фаза

Това е фазата, в която подготвяш тялото и ума за изпълнение на програмата. Този етап е свързан с психологическата нагласа и мотивацията, които са в основата на всичките ти действия. Правиш информиран и осъзнат избор, защото искаш отново да почувстваш Здраве и Енергия. Правиш го за себе си и за хората, които те обичат. Подготвителната фаза може да започне 3-4 дни преди активната фаза и е свързана с постепенно изтегляне на храните, които при прекален прием пречат на твоето Здраве.
В тези 3-4 дни на предварителна подготовка постепенно включваш в менюто си повече сурови и непреработени храни, фибри и естествени продукти – това са предимно плодове и зеленчуци, ядки и семена, суперхрани и други. Увеличаваш приема на вода и билкови чайове. Започваш да се движиш повече, да дишаш по-пълноценно. Тренираш ума, психиката и тялото! Не се притеснявай, тук никой не ти поставя условия – ти си двигателят на своето Здраве, просто се мотивирай и започни да си връщаш контрола!

2. Активна детокс фаза

Това е фазата, в която подаваш ръка…. На себе си и на организма, за да може той да си върши пълноценно работата. Повярвай, той до голяма степен умее да се предпазва и чисти от вътрешни и външни вредни токсични влияния. Не е нужно да го учиш на нещо, той разполага с „ноу-хау“ на милиони години еволюция. Прибавяме още 3.5 милиарда години еволюционно богатство събрано в уникалния състав на живите микроводорасли Свежа Спирулина и имаме всичко необходимо за рестарт на правилните процеси. Има обаче уловка – тук вече има условие. То е само едно и е просто – събираш максимална мотивация. Ние ще ти осигурим нужните ресурси от вещества за детокс чрез жива Свежа Спирулина. Това е!

3. Пост-детокс фаза

Това е фазата, в която трябва да затвърдиш ползите. Това не е краят на „поредната диета“, след която „йо-йо“ ефектът да те постави в изходно положение. Това е фазата на преосмисляне и постепенно въвеждане на използваните полезни практики като поне 70% от новото ти здравословно ежедневие. С другите 30% можеш да правиш каквото искаш! Споменахме за баланс, нали?

Вода, движение, дишане, грижа за психиката, спиране на входящите вредности, засилване на метаболизма, стимулиране на естествените процеси на изчистване на организма и извеждане на токсините чрез невероятните свойства на живите микроводорасли Свежа Спирулина, затвърждаване на Здравето.

Участници

 

 1. Ти – чрез твоето мотивирано за промяна АЗ
 2. Твоят приятел, организма – чрез всяка една своя клетка, но най-вече с участието на сърдечно-съдовата система и циркулацията, лимфната система, дихателната система, кожата и потната екскреция, храносмилателната система чрез стомаха, червата, черния дроб-жлъчката-панкреаса и разбира се пикочната система чрез бъбреците.
 3. Невероятните живи синьо-зелени микроводорасли Свежа Спирулина – може би вече си се запознал достатъчно добре с уникалните свойства на тази жива хранителна добавка. Те са задължителен детокс помощник във всички утвърдени детокс програми, особено срещу тежки метали и радиационно облъчване – след аварията в Чернобил, това е една от малкото официално обявени от властите хранителни добавки използвани за активен детокс и неутрализиране на ефектите от радиацията и вредните тежки метали.

Но каква е специалната роля на живата Свежа Спирулина правеща я задължителен компонент във всеки активен детокс план?

Процесът по детоксикация често е сравняван с чистенето на аквариум. Аквариумът може да изглежда привидно чист, до момента, в който от дъното „се вдигнат“ всички вредни вещества и утайки и размътят водата. При детоксикация, неутрализирането и безопасното извеждане на тези замърсители изисква прием на много течности и биологично активни молекули, които в този момент трябва задължително да се доставят на организма. В противен случай процесът на детоксикация се затруднява и може да не е ефективен. Свежа Спирулина е особено богата на нужните за всеки правилен детокс протеини и специфичните детокс аминокиселини с биологично активни групи. Този жив продукт доставя в максимално биологично активна форма всички нужни витамини и антиоксиданти, особено важните за детокс процесите пълен набор витамини група Б, а също и биологично активни вещества „магнити“ за извеждане на токсините като хлорофил и фикоцианин, микроелементи и много други. В малките живи спирали в състава на Свежа Спирулина са събрани всички важни фитонутриенти необходими за правилен и ненатоварващ тялото процес на активен детокс. Това прави Свежа Спирулина специален продукт – жива хранителна добавка задължителна за всеки активен детокс план.

старт на деня

Старт на деня с леко топла вода с лимон – за засилване на метаболизма и активиране на каскадата от процеси необходими за детокса. Това е идеалният момент за прием на уникалните живи микроводорасли в състава на Свежа Спирулина – мощен помощник за всеки детокс план

Прием на вода – 10 чаши дневно или поне 2 литра, при възможност изворна, ниско минерална или преварена. Вода от чешмата не е препоръчителна. Направи си „мярка“ – можеш да вземеш бутилка по избор, за да знаеш колко си изпил за деня.

пийте много вода
движение и спирулина

Движение – колкото може повече, при възможност поне веднъж дневно интензивна серия водеща до изпотяване. Сауна, водни бани, масаж и подкрепа на кръвната и лимфната циркулация биха били неоценим помощник.

Грижа за психиката – медитация, спокойствие, време за себе си с любима книга или филм….

Спиране на входящите вредности – нормалните жизнени процеси на всяка клетка са свързани с отделянето на вредни вещества, които организмът трябва да елиминира. Освен тези вътрешни „ендогенни токсини“, съвременният живот непрекъснато ни поднася множество познати и непознати до този момент външни, „екзогенни“ токсини.

Засилване на метаболизма и естествените процеси на изчистване на организма най-вече чрез двуфазова детоксикация в черния дроб чрез неутрализация, свързване и екскреция на токсините. За нормалното протичане на тези процеси са необходими множество нутриенти, специфични протеини и аминокиселини с биологично активни групи, множество антиоксиданти, витамини, особено Б комплекс, микроелементи и други. Ако те липсват или са в недостатъчност организмът не може да функционира правилно и постепенно губи здравето си. Свежа Спирулина набавя всички тези нужни вещества в максимално биологично активната форма, в уникален продукт от живи микроводорасли.

Извеждане на токсините – отделянето на вредните вещества става най-вече чрез дишането, кожата, редовното изхождане на чревно съдържимо и урината. След основната детоксикация в черния дроб, един от основните пътища за извеждане на отпадните продукти е чрез жлъчката, през червата и навън с изхожданията. Когато токсините са свързани молекули и са водоразтворими, тогава те се извеждат чрез бъбреците – тук е важно да се подчертае ролята на правилната хидратация и приема на много вода и течности. Свежа Спирулина подпомага както бъбреците , така и храносмилателната система в този процес на елиминация. Живите микроводорасли стимулират нормалната чревна флора и перисталтиката на червата, което гарантира извеждането на токсините извън тялото.

Не по-малко важни са движението, стимулирането на мускулите, циркулацията, сърдечно-съдовата и лимфната система. Дихателните упражнения успокояват психиката, насищат кръвта с кислород, като в същото време също извеждат част от токсините. Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и потната екскреция е важен път за елиминиране на токсините – сауна, редуване на топло-студени душове, упражнения с изпотяване са класически изчистващи техники.

Затвърждаване на Здравето – това не е диета, а възможен път към Здраве. Нека бъде едно добро начало, което да продължи в устойчив модел на поне 70% здравословни практики в ежедневието ти. Няма нужда от крайности, а от баланс, мотивация и осигуряване на нужните ресурси чрез включване на Свежа Спирулина и след детокса. Заслужаваш го, да действаме!

Съвети

 • Да се избягват прекалено сладките комбинации на еднократен прием. Просто правило е да балансираме един плод с 2 зеленчука;
 • Да се пие много вода или билков чай – общо поне 10 чаши дневно. Може и чаша зелен чай. Водата и течностите задължително да са между храненията, а не непосредствено преди или след тях. Така храносмилателните сокове не се разреждат, а също и се избягва и възможния прекалено слабителен ефект;
 • Да ядем, когато сме наистина гладни….Много често ядем просто по навик, защото ни е скучно или изпитваме някаква емоция, защото другите около нас се хранят или защото е „дошло време“ за хапване….множество причини, които нямат нищо общо с глада. Почувствайте какво ви говори тялото и кога наистина изпитвате глад. Ако не сте сигурни, изпийте една чаша вода и изчакайте половин час – ако отново сте наистина гладни, тогава хапнете. Когато сме гладни, удоволствието от храната е истинско и пълно. Насладете се!;
 • Сдъвквайте добре храната си – дори смутитата и другите полутечни ястия. Доброто смилане на храната в устата подготвя всички други съпътстващи процеси за добро храносмилане – стимулира се секрецията на храносмилателни сокове, стомаха смила храната с по-малко енергия и не се натоварва, червата я резорбират в цялост, подобрява се перисталтиката, засилва се чувството на ситост и т.н. За смилането на храната се изисква време – дайте й нужното.
  В хода на активната детокс фаза може да се изпитат някои бързопреходни симптоми като главоболие, топли вълни, преходно стомашно-чревно неразположение и други неспецифични симптоми, които отшумяват бързо. Обикновено това неразположение е знак, че процесите на изчистване са задвижени. Полезна мярка в тези случаи е да се увеличи още повече приемът на течности. Все пак, ако състоянието се задържи, изпитваш тежък дискомфорт или имаш специфично съпътстващо здравословно състояние, просто прекъсни програмата и потърси допълнителна консултация.
  Представената по-долу схема е примерна и лесно може да се замени с всяка ваша любима детокс програма – джусинг, суровоядство и т.н. Ако вече имате такава и сте свикнали с планирането и изпълнението й, просто добавете нужната доза жива Свежа Спирулина в нея. Така ще сте сигурни, че сте включили един от най-важните компоненти за всеки активен детокс план и то в максимално биологично активната му жива форма.

7 Дневен интензивен прием на Свежа Спирулина за подкрепа на естествените процеси на детоксикация на организма

Схема на дозиране

1 Ден = 2 мерителни лъжички дневно
2 Ден = 3 мерителни лъжички дневно
3 Ден = 4 мерителни лъжички дневно
4, 5, 6, 7 Ден включително = 6 мерителни лъжички дневно

Начало на деня – 2 м.л. СС разбъркана в чаша леко затоплена изворна вода + малко лимонов сок

Закуска – Смути с плодове по избор + семена

Междинно хранене – Сурови зеленчуци по избор

Обяд – Салата по избор + 50гр. сурови ядки по избор

Междинно хранене – 2бр.плод по избор

Вечеря – Микс от зеленчуци на фурна

Начало на деня – 3 м.л. СС разбъркана в чаша леко затоплена изворна вода + малко лимонов сок

Закуска – Смути със зеленчуци по избор + семена

Междинно хранене – 2бр. плод по избор

Обяд – Салата по избор + 50гр. сурови ядки по избор

Междинно хранене – Сурови зеленчуци по избор

Вечеря – Зеленчукова или крем супа

Начало на деня – 4 м.л. СС разбъркана в чаша леко затоплена изворна вода + малко лимонов сок

Закуска – Смути с плодове по избор + семена

Междинно хранене – Сурови зеленчуци по избор

Обяд – Салата по избор + 50гр. сурови ядки по избор

Междинно хранене – 2бр. плод по избор

Вечеря – Смути с плодове и зеленчуци по избор

Начало на деня – 6 м.л. СС разбъркана в чаша леко затоплена изворна вода + малко лимонов сок

Закуска -Смути със зеленчуци по избор + семена

Междинно хранене – 2бр. плод по избор

Обяд – Салата по избор + 50гр. сурови ядки по избор

Междинно хранене – Сурови зеленчуци по избор

Вечеря – Избор от предходните дни

Начало на деня – 6 м.л. СС разбъркана в чаша леко затоплена изворна вода + малко лимонов сок

Закуска – Смути с плодове по избор + семена

Междинно хранене – Сурови зеленчуци по избор

Обяд – Салата по избор + 50гр. сурови ядки по избор

Междинно хранене – 2бр. плод по избор

Вечеря – Избор от предходните дни

Начало на деня – 6 м.л. СС разбъркана в чаша леко затоплена изворна вода + малко лимонов сок

Закуска – Смути със зеленчуци по избор + семена

Междинно хранене – 2бр. плод по избор

Обяд – Салата по избор + 50гр. сурови ядки по избор

Междинно хранене – Сурови зеленчуци по избор

Вечеря – Избор от предходните дни

Начало на деня – 6 м.л. СС разбъркана в чаша леко затоплена изворна вода + малко лимонов сок

Закуска – Смути с плодове по избор + семена

Междинно хранене – Сурови зеленчуци по избор

Обяд – Салата по избор + 50гр. сурови ядки по избор

Междинно хранене – 2бр. плод по избор

Вечеря – Избор от предходните дни