Спирулина – тайната на атлетите

От край време се знае, че атлетите крият стриктно диетите си, особено преди състезания. Но в ерата на интернет, няма как да криеш толкова добре нещата, които вълнуват обществото.

През последните години все повече се наложи думата “суперхрана” в речника ни. Тези храни се оказва, че са изключително популярни в света на спортистите.

Суперхраните осигуряват “чиста енергия”, която засилва издръжливостта и силата. Те съдържат големи дози антиоксиданти и витамини, а това, че са натурална форма на тези хранителни вещества ги прави още по-страхотни!

Спирулината е вид суперхрана – тя всъщност е микроводорасло, което е използвано от ацтеките още през 16-ти век. През 2012-та НАСА правят проучване за спирулината и установяват, че един грам спирулина има еквивалентна хранителна стойност на 1000 грама плодове и зеленчуци. За сравнение тя има 3900% повече бета-каротин от морковите, 2300% повече желязо от спанака, 300% повече калции от млякото, 375% повече протеин от тофуто и 200% повече протеин от месото!

Олимпийските състезатели използват спирулината от повече от 4 деситилетия, за да имат повече енергия, да бъдат по-издръжливи и по-жизнени.

Един от първите атлети, които признават, че използват спирулината в своята диета, е Лий Еванс, който е 4 пъти американски златен медалист и 4 пъти световен шампион по лека атлетика. Еванс споделя, че спирулината е подобрила тренировките му, дава му повече скорост и издръжливост, които са ключови за брилиантните му резултати.

Интересно изследване е проведено преди няколко години в САЩ, в което изследователите разделят бегачи на дълги разстояния на две групи. На едната група дават спирулина, а на другата – плацебо. След което са помолени да тичат при максимална скорост до изтощение.

Групата, на която е дадена спирулина, издържа със средно 30% повече от другата група. Този експеримент доказва, че спирулината предизвиква по-ефективно използване на енергията на човешкото тяло.

Свежата спирулина осигурява най-високият процент полезни вещества. Консумацията й може да се съчетае с шейкове, смутита, супи, гуакамоле, дипове и салати.

спирулина, spirulina, прясна спирулина, жива суперхрана

Ние можем да Ви осигурим спирулина, а от вас е желанието за повече здраве и бодър дух!

 

29.90 лв.Купи

Leave a Reply