12 начина да преборите пролетната умора, като се обърнете вътре към самите себе си

Умората от пролетта е тук. Един от най-прекрасните сезони, пълен с дъхави усещания и аромат, а вие сте уморени и без никакво желание за живот. На какво се дължи нетипичното пролетно изтощение и как можем да се преборим с него? Предлагаме ви 12 трика, които могат да помогнат:
01. Колкото и да е глупаво, планирайте деня и седмицата си. Не се претоварвайте с работа, не се хвърляйте във водовъртежа на преработването. Никога не си струва.
02.Търсете кое ви забавлява и редувайте работа със забавление. Пролетта е време, в което могат да разцъфтят социалните контакти, не бягайте от тях. Час забавление ще ви зареди за няколко часа работа.
03. Пазете се от резки промени в температурата. Зимните ниски температури вдигат кръвното налягане. През пролетта то пада, с вдигането на температурите. Коригирахте ли си лекарствата?
04. Пийте много вода. Обезводняването води до умора, а водата пречиства тялото. Просто е.
05. Внимавайте какво ядете. Свежата Спирулина е страхотна имуностимулираща добавка към менюто ви,която да адаптира тялото ви към изискванията на по-интензивния период. Време е да похапнете и по-лека храна, вече няма оправдания за тежките зимни ястия. Яжте малки порции полезни храни.
06. Раздвижете се. Подгответе си екипа за разходки в парка и за спортни тренировки.
07. Намалете плавно температурата на душа сутрин, вече не е нужна така гореща вода.
08. Поглезете се в някой спа център, сауна и ароматни соли са страхотна терапия, в която да изхвърлите ненужните токсини.
09. Спете добре, не по-малко от 8 часа и ако е възможно, час-два следобед.Свикнете да лягате в постоянно време и да ставаме в определен час.
10. Ако работите нещо интензивно и динамично, научете се да медитирате, за да отпускате дори и посред работния процес. Йогата е също добро решение.
11. Сменете гардероба си. Звучи чак смешно, че смяната на тежките зимни обувки може да промени настроението ви, но да, това е така.
12. Дишайте, редовно и дълбоко. Една разходка сред гората, пълна с пролетни аромати и усещания, може да презареди батериите ви.

Надяваме се, че тези прости 12 правила ще ви помогнат да изплувате от тежката зима и да настроите тялото на нова, пролетна вълна.

спирулина, spirulina, прясна спирулина, жива суперхрана

Ние можем да Ви осигурим Свежа спирулина на най-добра цена, а от вас е желанието за повече здраве и бодър дух!

 

 

33.90 лв.Добавяне в количката

Leave a Reply