3 лесни стъпки за по-добър имунитет

Вероятно всеки от нас е чувал израза „чистотата е здраве” поне веднъж. Няма второ мнение по въпроса за външната хигиена, но истината е, че тя е само едната страна на монетата.

Нужно е да си припомним, особено в моменти като този, че нещото, върху което имаме контрол, е нашето тяло и начина, по който се грижим за него. И тъй като полезните навици са предпоставка за добро здраве, ще споделим с Вас нашите препоръки относно оптималната „вътрешна хигиена” или така наречената от нас „превенция отвътре-навън” в три лесни стъпки.

  • Стъпка 1: Стартирайте деня си правилно

Пийте топла вода с лимон преди хранене и събудете тялото си с 20-минутна разходка и/или тренировка навън. Ако нямате възможност, винаги може да заместите разходката със стречинг у дома.

  • Стъпка 2: Хранете се умно!

Научно доказано е, че чревната микрофлора е в строга корелация с имунната система, затова залагайте на свежите, пълни с полезни бактерии, суперхрани – две лъжици Свежа Спирулина ALPHYCA на закуска ще помогнат за възстановяване на равновесието в стомашната флора, което автоматично ще подсили имуннатата Ви система. Също така, включете в менюто си разнообразни храни от всички групи, за да запазите енергията и доброто си настроение през целия ден.

  • Стъпка 3: Открийте начини да „изпуснете парата” в края на деня.

Няма значение дали ще четете хубава книга, направите 5-минутна медитация или поиграете скрабъл. Бъдете безкомпромисни към нещата, които Ви носят щастие и спокойствие, а „намирайте време” за всичко останало!

И не забравяйте, Свежа Спирулина ALPHYCA е чудесен начин да предпазим себе си „отвътре-навън”. А когато предпазваме себе си, предпазваме и хората, които обичаме.

спирулина, свежа спирулина, spirulina

Leave a Reply