8 факта за пушенето, които вероятно не знаете

Ако си падате по старото кино, с учудване ще видите, че се пуши навсякъде. Цигарата е белег на мъжественост, помощ при взимане на трудни решения или форма на социално общуване. Пуши се навсякъде – в леглото, лекарския кабинет, в кухнята.
През 2018 година, пушещите са все още болшинството от населението, въпреки строгите мерки и високите цени на цигарите. Ако и вие някога сте били пушач, нека да ви изненадаме с тези прости факти за пушенето, които със сигурност не знаете.
Ръстът на заболеваемостта, свързана с тютюнопушенето скача драстично през 40-50-те години на 20 век и от тогава расте стабилно. Учудвате се защо? Тогава навлизат в масова употреба фабрично свитите цигари, което намалява процента на хората, които си свиват сами на ръка. Резултатът – купуваш си един пакет и може да го изпушиш за един час, палиш цигара от цигара, а ако свърши – в магазина има още. Лесната достъпност и употреба карат хората да пушат още. Ако трябва да свивате на ръка, вас просто ви домързява.
– На ден в света се пушат над 25 милиарда цигари. Повече от една трета от пушачите са китайци.
– Над 69% от пушачите искат да прекъснат този навик. За най-подходящ ден те смятат понеделник. Кой знае защо, не им се получава. Голяма част от тях губят мотивация още след втория ден. Свежа Спирулина може да помогне за по-лесна детоксикация на организма, което ще ви помогне да превъзмогнете вредната привичка.
– В самото начало в Европа смятали тютюна за универсално лекарство, което лесно можело да излекува всичко, примерно сифилис. Говорим за 16-ти век. Смятали са, че пушекът топли и изсушава тялото.
– Смятало се е, че цигарите са белег на мъжественост. Те са били забранени за дамите. В началото на 20 век, рекламната индустрия в САЩ започва серия от кампании, в които показва пушещи жени – символ на равноправие и свобода, борба за равни права. Над 200 000 жени умират на годишна база от тютюнопушене – само в САЩ.
Пушенето отнема 12 години от живота на мъжа и 10 от живота на жената.
– Първите масови кампании против тютюнопушенето са по времето на 30-те години, 20 век, в нацистка Германия. Хитлер е бил яростен противник на вредната привичка.
– Ако пушите и поемате дълбоко и бавно въздух, това ви успокоява и леко приспива. Ако пушите бързо на кратки вдишвания/издишвания, вие усещате стимулация.

Тази статия се чете за около 4 минути. Ако вие не сте запалили цигара в това време, поздравяваме ви.

спирулина, spirulina, прясна спирулина, жива суперхрана

Ние можем да Ви осигурим Свежа спирулина на най-добра цена, а от вас е желанието за повече здраве и бодър дух!

 

 

33.90 лв.Добавяне в количката

Leave a Reply