Детокс със спирулина

Защо всички говорят за Heavy Metal Detox?

Живеем в свят, където сме все по-изложени на влиянието на тежките метали – живак в пломбите, алуминий в дезодорантите, кадмий в цигарите или живак в… рибата! Токсините са навсякъде! И няма значение какво правите, за да ги избегнете, винаги ще има такива, от които не може да се предпазите.

Тъй като дори малки количества от тези токсини имат отрицателни ефекти за организма – главоболие, умора, акне и др. – човек може само да спечели, когато включи в ежедневието си естествени начини за детокс.

Защо са токсични?

Когато тежките метали влязат в тялото ви, те са склонни да се натрупват и да нарушават функциите на жизненоважни органи, като мозъка, сърцето, бъбреците, черния дроб и т.н. Те изместват хранителните минерали в биохимичните връзки. Различните тежки метали въздействат на тялото ви по много различни отрицателни начини.

Черният дроб обикновено се уголемява, когато в тялото ви има твърде много тежки метали. Именно този орган се опитва да отстрани отровите от кръвообращението ви. Ясно е, че при голяма концентрация на тежки метали в тялото, черният дроб ще бъде натоварен прекомерно

Какво прави спирулина толкова добра за абсорбиране на тежки метали?

Уникалната клетъчната структура на спирулина я прави подходящ инструмент за детокс. Спирулина е едноклетъчен организъм с меки клетъчни стени, което и позволява да абсорбира лесно токсините в тялото ви. Образувайки устойчиви съединения в клетъчната структура на спирулина, тежките метали са „деактивирани“ и лесно се изхвърлят от организма. Отсъствието на целулозна клетъчна стена прави тази суперхрана толкова лесна за усвояване от организма.

Как може спирулина да помогне за детоксикация на тежки метали?

Свежа Спирулина е връзката между едноклетъчните цианобактерии и синьо-зелените водорасли. Появила се е преди около 3,6 милиарда години! Използвана е за храна от инките, японците и други древни култури в продължение на стотици години. Днес нашата модерна цивилизация “я преоткрива” и за нейните предимства в здравословното хранене, детокса и веган хранителните режими се говори все повече.

Няколко партньорски научни изследвания показаха, че спирулина е ефективен хелатообразуващ агент за отстраняване на арсен, живак, олово и други тежки метали, както и радиоактивни вещества от тялото ни. Тази изключително ценна суперхрана има свойството да образува устойчиви съединения с металните йони и по тази причина се спряга като истински спасител от свободните радикали.

Механизъм на действие за детоксикация на тежки метали от спирулина

Свежата Спирулина е богата на хлорофил, който има същата химична структура като хемоглобина, с изключение на централния атом. В хемоглобина той е желязо, докато в хлорофила е магнезий. Хемоглобинът както знаем отговаря за транспортирането на кислорода в червените кръвни клетки.

Редовният прием на 1с.л. Свежа Спирулина дневно ще:

 • възстанови червените кръвни клетки и повиши концентрацията им
 • повиши енергийните нива на организма
 • помогне на детокс процесите
 • възпрепятства бактериалния растеж в храносмилателния тракт
 • спре размножаването на дрожди и гъби
 • елиминира лошия дъх
 • действа като вътрешен дезодорант за тялото.

Това са само някои от най-осезаемите ползи от синьо-зеленото водорасло.

Чрез приема на спирулина ще увеличите червените кръвни клетки и способността им да пренасят кислород. Повече кислород означава по-ефективен детокс. Допълнителен бонус, който ще оценят атлетите е премахването на мускулната умора и оксидативния стрес, както и повишаване нивата на издържливост при есктремните спортисти.

Това ли са всички ползи от спирулина?

Спирулина е само средство за детокс от тежки метали? НЕ! Спирулина има толкова много други положителни ефекти върху нашия организъм. Ето някои от тях:

 1. Спирулина може да помогне за борба с анемията.
 2. Спирулина ще направи тялото ви „по-алкална среда“, което е ключов фактор за оптимално здраве!
 3. Спирулина също е много добър съюзник на имунната ви система.
 4. Спирулина е с голям антиейдж ефект, антиоксидант и противовъзпалително средство, което подмладява.
 5. Днес много хора страдат от висок холестерол. И тук спирулина идва на помощ.

Колко спирулина трябва да приемaте?        

Свежа Спирулина може да се приема във високи дози с много малки или никакви странични ефекти. За ефективен детокс, типичната доза е 3-4 ч.л. Свежа Спирулина дневно, но може да започнете с 1 ч.л., за да позволите на тялото ви да се адаптира. След като приключите с очистването, за да задържите ефекта е достатчъно да приемате по 1 ч.л. дневно. Суперхраната има кумулативен ефект и поддържа правилното функциониране на органите от екскреторната система ако се приема редовно добавена към ежедневната храна. Различните начини за прием и рецепти може да намерите тук.

Спирулина за детокс от тежки метали при децата

Детоксът от тежки метали е много ефективен за подобряване на общото физическо и психологично състояние на организма. Свежа спирулина е много подходяща за тази цел, тъй като клетъчната и структура позволява тя да абсорбира естествено токсични и нежелани тежки метали от тялото ви. Това е доказан начин за детоксикация на тялото ви.

Негативните ефекти от натрупването на тежки метали са много. Изключително забележими са при децата, тъй като те са в бурен процес на развитие, който се възпрепятства в различни аспекти. Често е интоксикацията е свързано с проблеми в менталното развитие на детето, по-ниско IQ, поведенчески разстройства и много други.

Живакът е един от най-известните тежки метали токсичните му ефекти върху тялото са добре известни. Отравянето с живак често се свързва със загуба на памет, депресия, раздразнителност, изтръпване или чувство на парене по кожата.

Още за ползите от Свежа Спирулина приемана от деца четете тук >>

Научни изследвания на детокс от тежки метали със Спирулина

Един от многобройните примери за спомагане на очистването от тежки метали със Спирулина е решаването на проблема с отровената питейна вода в Южна Азия. Милиони хора в Бангладеш и близките до нея страни са страдали от отровена с арсен питейна вода от многобройните кладенци изкопани именно, за да се реши проблемът с водоснабдяването през 60-те и 70-те години на миналия век. За съжаление тогава в проучвателните дейности на подпочвените води не са влизали измервания за концентрация на тежки метали. Заболеваемостта от рак, причинен от тежките метали e била изключително голяма, а активен метод за лечение на отравяне с арсен не е известен. Има само методи за минимизиране на ефекта от отравянето и именно там спирулина се справя изключително успешно.

Изследването е направено с 40 хронично болни от отравяне с арсен пациенти. Те приемат 250мг спирулина и 2мг цинк по два пъти на ден в продължение на 16 седмици в резултат на което се наблюдава повишено съдържание на арсен в урината им и в края на изследването средното понижение на концентрацията на арсен в кръвта на пациентите било 47.1%.

Логично е, че щом спирулина абсорбира толкова лесно тежки метали в тялото, то вероятно това се получава и извън него в средата, в която тя се развива. Ето защо от изключителна важност е да приемате спирулина, която е отглеждана в строго контролирана среда и не е третирана никакви агенти за стимулация на растежа, сушене, консервиране и процеси, разрушаващи клетъчната структура. Ние предлагаме:

 • Свежа Спирулина с гаранция за максимална биоусвояемост на активните съставки
 • Авторски процес за преработка на свежата биомаса при специални условия, с ниска температура, щадящ максимално ценните нутриенти;
 • Собствен процес на екстракция и концентриране на активните съставки от спирулина;

Всички тези характеристики гарантират максимално усвоима и бионалична форма на екстрактите от спирулина. Те съхраняват свойствата на свежата култура, като в същото време ги поднасят в концентриран и удобен за ежедневна употреба вид.

спирулина, spirulina, прясна спирулина, жива суперхрана

Ние можем да Ви осигурим спирулина, а от вас е желанието за повече здраве и бодър дух!

 

 

33.90 лв.Добавяне в количката

Leave a Reply