Въпроси и Отговори

- Често задавани въпроси -

Въпроси и Отговори

- Често задавани въпроси -

ВЪПРОСИ ОТНОСНО СВЕЖА СПИРУЛИНА

Как се произвежда Свежа Спирулина?

Гордеем се, че успешно се справяме с трудната задача да култивираме спирулина тук в България!
Произвеждаме Свежа Спирулина в малката ни ферма край гр. Поморие. Производството ни е сертифицирано по всички стандарти на БАБХ и ИАРА, както и имаме внедрени стандарти за качество – HACCP и GMP.
Отглеждането на културата се извършва в затворена строго контролирана среда чрез най-нова технология посредством Фотобиореакторна система, която гарантира перфектен контрол над условията за култивиране и така достигаме до най-високо качество на добиваната спирулина.
Използваме щадящ процес на добив и преработка, които наред с експресната доставка, гарантират уникална свежа хранителна добавка със 100% запазени полезни свойства.
Научете повече на страницата <<Как създаваме Свежа Спирулина>>

Каква е препоръчителната дневна употреба на Свежа Спирулина?

Можете да приемате Свежа Спирулина по ваша собствена преценка. Свежа Спирулина не е лекарство, а храна с изключителни качества. Ние препоръчваме да започнете с по една пълна чаена лъжица (12-16 гр.) на ден. За оптимални резултати: 2 – 3 пълни чаени лъжици (25-35 гр.) на ден.
След като наблюдавате тялото си и енергията, която спирулина Ви дава, можете сами да прецените какво количество е най-добро за вас.

Колко е срокът на годност на Свежа Спирулина?

Срокът на годност на Свежа Спирулина достига до 18-20 дни,  но продуктът е най-добър за консумация в първите 15 дни след датата на добив. Информация за срок на годност ще откриете на опаковката на Свежа Спирулина.

Как да съхранявам Свежа Спирулина?

Съхранявайте Свежа Спирулина в хладилник на температура 5 – 7 градуса. Извън хладилник свежата спирулина се разваля изключително бързо.

Мога ли да замразявам Свежа Спирулина?

Свежа Спирулина може да бъде замразявана, което многократно увеличава срока й на годност, но не е препоръчително да се размразява преди консумация. Замразяването разрушава клетъчните стени на спирулината и това води до изтичане на ценни нутриенти, поради тази причина размразяване не е препоръчително.
Ако решите все пак да замразите Свежа Спирулина, препоръчваме Ви да го направите като оформите отделни дози, които лесно могат да се добавят в смути или сокове в замразено състояние.

Мога ли да готвя със Свежа Спирулина?

Можете, но топлинната обработка на спирулината ще доведе до загуба на голяма част от полезните й качества.
Препоръчваме Ви да добавите Свежа Спирулна към храната след като я приготвите и преди да я сервирате, така полезните нутриенти ще бъдат запазени.

Каква е разликата между сушената и Свежа Спирулина?

  1. При топлинната обработка спирулина губи голяма част от полезните си свойства, Свежа Спирулина съдържа пълния си набор от полезни характеристики.
    В някой случаи  (90% при внесената от Китай спирулина на прах) сухата спирулина почти не притежава полезни свойства поради факта, че е сушена на висока температура.
  2. Съдържанието на Свежа Спирулина е 100% гарантирано, докато в сушената си форма често спирулина бива продавана с примеси и добавки с цел заблуда на клиента.
  3. С неутрален вкус и мирис Свежа Спирулина лесно се съчетава и добавя практически във всяка напитка или храна. Сушената спирулина има силен специфичен вкус и мирис, които не допадат на много от потребителите.
  4. Свежа Спирулина съдържа 100% всички характерни антиоксиданти, докато при сушенето загубите на антиоксиданти достигат 60%.

Свежа Спирулина подходяща ли е за веган диета?

Свежа Спирулина е много подходяща за вегани. Високото съдържание на растителен протеин спомага за здравословното балансиране на веган диетата.

Има ли Свежа Спирулина вкус и мирис?

Едно от ценните предимства на Свежа Спирулина е фактът, че тя притежава неутрален вкус и мирис. Така лесно се съчетава с любимите Ви храни и напитки.

ВЪПРОСИ ОТНОСНО ДОСТАВКА И ПЛАЩАНЕ

В какъв срок се извършва доставката?

Обикновено времето за доставка не надвишава 5 работни дни.
Тъй като предоставяме на своите клиенти абсолютно свеж продукт (жива суперхрана),  доставките на Свежа Спирулина са съобразени с графика ни за добив и преработка. Има периоди, в които поради планирана профилактика на системите, производството е със силно намален обем и тогава времето за доставка варира в по-широки граници. При заявка ще получите потвърждение по телефон за дата на доставката.

Каква е стойността на доставката?


1. Поръчки на стойност до 39.90 лв. са с цена на доставка, както следва:
– До адрес – 3.99 лв.
– До офис на Еконт – 4.99 лв.


2. Поръчки на стойност над 39.90 лв. са с цена на доставка, както следва:
– До адрес – БЕЗПЛАТНА
– До офис на Еконт – 1.99 лв.


Какви са начините за плащане?

Използваме метод за плащане “Наложен Платеж”.
Заплащате в брой стойността на вашата поръчка на куриера в момента на доставката.