Маска за лице с мед и Свежа Спирулина

В статията ще откриете лесна рецепта с инструкции за приготвяне на домашна маска за лице с мед и Свежа Спирулина ALPHYCA®.

Ще Ви запознаем и с ползите от тази маска за лице, която има изключително полезно действие, а се приготвя бързо и лесно.

РЕЦЕПТА И ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

Ето една лесна и бърза рецепта за домашна маска за лице, която комбинира Свежа Спирулина ALPHYCA® и мед:

Съставки:
– 2 чаени лъжички Свежа Спирулина ALPHYCA®
– 1 супена лъжица мед

Инструкции:

1. В малка купа смесете двете съставки до получаването на консистенция, подобна на паста.
2. Почистете лицето си и го подсушете.
3. Нанесете маската равномерно върху лицето, като избягвате зоната около очите и устата.
4. Оставете маската да действа 15-20 минути.
5. Изплакнете лицето си с хладка вода и подсушете.
6. Завършете с обичайния си овлажнител.

Медът е известен със своите антибактериални свойства, които могат да помогнат за почистване и успокояване на кожата. Освен това е естествен овлажнител, което означава, че привлича и задържа влагата, което го прави чудесна съставка за хидратация.

Антиоксидантите и противовъзпалителни съединения в Свежа Спирулина могат да помогнат за защита на кожата срещу увреждане, причинено от UV лъчи и замърсяване.

Маска с мед и Свежа Спирулина

Маската е подходяща за всички типове кожа, но е препоръчително да направите тест с пластир, преди да я приложите върху лицето си, за да сте сигурни, че не сте алергични към някоя от съставките.

Препоръчително е да използвате маската веднъж седмично за най-добри резултати.

Моля, имайте предвид, че въпреки че това е естествена маска, винаги трябва да внимавате, когато нанасяте нещо върху лицето си, особено ако имате чувствителна кожа.

Ползи от маска за лице с мед и Свежа Спирулина ALPHYCA©

Медът и Спирулина се използват от векове за създаване на естествени средства за здравето на кожата.

Маска за лице, направена от тези две съставки, може да осигури редица ползи – от дълбоко почистване и овлажняване до успокояване на кожата.

Свежа Спирулина ALPHYCA  е богата на биологично активни пигменти, витамини и минерали, а медът има редица антибактериални и противовъзпалителни свойства. И двете съставки могат да помогнат за подхранването, защитата и съживяването на кожата.

Маска с мед и спирулина

1. Противовъзпалителните свойства на двете съставки помагат за намаляване на зачервяването и раздразнението. Противобактериалното действие на медът успокоява суха, раздразнена кожа и предотвратява рискът за болести.

2. Използването на маска за лице със Свежа Спирулина ALPHYCA и мед може също така да увеличи производството на колаген в кожата. Колагенът е важен протеин, който помага за поддържането на структурата, еластичността и стегнатостта на кожата. Витамините и минералите в Спирулина спомагат за растежа на нови клетки, а медът осигурява основни хранителни вещества, които поддържат съществуващите клетки здрави.

3. Противодействие на стареенето: Антиоксидантите, съдържащи се в Свежа Спирулина ALPHYCA® и меда, взаимно се допълват и работят заедно. Хранителните вещества в двете суперхрани биха помогнали за намаляване на бръчките и фините линии, като могат да направят кожата Ви по-млада и здрава. Също така спомагат за подобряване на еластичността на кожата, като я правят по-тонизирана и стегната. Това може да помогне за намаляване на признаците на преждевременно стареене.

4. Овлажняване: Маска за лице със Свежа Спирулина и мед е отличен начин да подхраните и хидратирате кожата си. Комбинацията от тези суперхрани е заредена с антиоксиданти, витамини, минерали и други основни хранителни вещества, които помагат на кожата да изглежда гладка и еластична.

5. Изчистване и ексфолиране: Маска за лице с мед и Свежа Спирулина помага за нежно ексфолиране на кожата, като премахва мръсотията и мъртвите кожни клетки, които могат да запушат порите. Това помага за отпушване на порите, намаляване на петната, подобряване на текстурата и тонуса на кожата.

СВЕЖА СПИРУЛИНА АЛФИКА®

За повече здраве и красота всеки ден 😉

В заключение, домашно приготвената маска за лице с мед и Свежа Спирулина ALPHYCA ще ви осигури многобройни ползи за кожата, включително овлажняващи, ексфолиращи и противостареещи свойства. Богати са на антиоксиданти и витамини, които могат да помогнат за подхранване на кожата Ви за по-гладък тен. Помогнат за намаляване на бръчките и фините линии, да отпушат порите и да подобрят еластичността за младежки вид на кожата.

Маската за лице със Свежа Спирулина и мед е идеален начин да се погрижите за кожата си по естествен начин.

Все пак препоръката ни е винаги да бъдете внимателни, когато нанасяте нещо върху лицето си, особено ако имате чувствителна кожа. Препоръчваме Ви ако имате възможност да се консултирате с дерматолог преди да използвате домашно приготвени маски за лице.


Източници:

  1. In vitro оценка на екстракт от Spirulina platensis, включен в крем за кожа с неговите заздравяващи рани и антиоксидантни действия – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28552036/
  2. Медът в дерматологията и грижата за кожата: Преглед  – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24305429/

Leave a Reply