Колко спирулина трябва да приемат спортистите?

СВЕЖА СПИРУЛИНА ПРИЕМ

 

Спирулина се използва все повече от спортистите като хранителна добавка и води до особено положителни резултати за тези, които практикуват спортове, изискващи особена издържливост. Включването на Свежа Спирулина прием в ежедневието Ви ще доведе до подбряване на спортините резултати и възможностите на тялото Ви да се възстановява по-бързо след натоварване, но колко е достатъчния дневен спирулина прием?

спирулина и атлет

Колко трябва да е спирулина приемът от активен спортист?

Стандартната дневна доза е 3 грама (спирулина на прах), т.е. еквивалента на една чаена лъжичка с връх Свежа Спирулина (10-12 гр.). Тази доза е достатъчна, за да балансира част от основните  хранителни изисквания на организма. Има направени медицински изследвания с участието на активни спортисти, в които субектите консумират до 10 грама дневно спирулина в постепенно нарастваща доза и резултатите от тези изследвания показват, че ергогенният ефект на спирулина и нейното въздействие върху възстановяването след физическо натоварване са зависими от дозата. Поради тази причина препоръчваме спортистите да приемат по-голяма доза – една супена лъжица Свежа Спирулина (18-20 гр.), в периоди на тренировки с висока интензивност, за да подобрят противовъзпалителния ефект на спирулина, както и подкрепата срещу оксидативния стрес. Топ атлетите вземат увеличени дози от суперхраната целогодишно, а не само по време на най-интензивните тренировки и състезания.

Как се приема спирулина?

За разлика от сушената Свежа Спирулина е с неутрален вкус и мирис, това я прави лесна и приятна за консумация като хранителна добавка или в boost шейкове, което улеснява безпроблемното й добавяне в хранителната ни програма (разгледайте безкрайният ни списък от рецепти със спирулина). Няма препоръчително най-добро за определяне на Свежа Спирулина прием и нито едно проучване все още не е изследвало дали спирулина трябва да се приема преди, по време на или след тренировка. За по-добро усвояване на желязото в спирулината, е подходящо да я приемате с друг източник на витамин С  (в смути, салата или със сок). Това е особено важно за жените, тъй като спортистките често не разполагат с достатъчно желязо, за да бъдат във върхова форма.

Спирулина

Ние можем да Ви осигурим спирулина, а от вас е желанието за повече здраве и бодър дух!

 

 

33.90 лв.Добавяне в количката

Leave a Reply