Пейо Горов от Аптеки Фрамар разказва за Свежа Спирулина

Допреди няколко години понятията екохрана, био продукти, натурални продукти от природата бяха относително нови и любопитни дори и за нас, фармацевтите. Хората им се доверяваха прекалено бързо, а очакванията бяха огромни.
Вече разнообразието при тези продукти е огромно и естествено се появи необходимостта да се информираме по-задълбочено за състава им, произхода им, техните свойства, както и на какви процеси са били подложени при обработката им.

Свежа Спирулина Alphyca® паста притежава всички характеристики на суперхрана и с право е един от най-предпочитаните натурални продукти – жива синергична хранителна добавка във възможно максимално биоактивна форма. Създадена е от пресни синьо-зелени микроводорасли Спирулина, при обработването на които не са използвани процеси като сушене и в този смисъл са съхранени 100% от полезните термочувствителни вещества. Запазени са всички свойства на биологично активната “жива суперхрана”.

Дори когато си мислим, че приемаме с храната всички минерали и витамини, необходими за правилното функциониране на нашия организъм, ние понякога се чувстваме отпаднали. Това може да се дължи на много обстоятелства, свързани с начина ни на живот, натовареността ни през работния ден и общото здравословно състояние на нашия организъм.

Формулата да създадем оптималните условия за правилното функционирането на нашето тяло може да бъде приемът на Свежа Спирулина Alphyca® паста – както за моменти на физическа и умствена натовареност или здравословни неразположения, така и за поддържане на постоянен стабилен общ тонус на организма.

Уникалната жива хранителна добавка Свежа Спирулина Alphyca® паста е органичен извор на ценни нутриенти, растителен протеин (с всички 8 незаменими аминокиселини), пълен комплекс витамини от групата В, провитамин А, витамини Е и K, биотин, фолиева киселина, микроелементи и биоактивни вещества (желязо повече от телешкото, калций повече от млякото, богатство на магнезий, фосфор, калий, цинк) – всички свързани в допълващ се комплекс, с повишена биоусвояемост и ефект на отделните съставки. Сами по себе си тези съставки представляват мощен антиоксидант, имуномодулатор, невропротектор и детоксикатор.
И в същото време в състава й не влизат добавки и консерванти, генно модифицирани организми, както и типични алергени като мляко, глутен, яйца, соя и ядки.

Свежата Спирулина Alphyca® паста е вече добре познат продукт на почитателите на здравословното и природосъобразно хранене. Те вече я търсят и в нашите аптеки. Те знаят, че с приема й значително подобряваме общото си здравословно състояние при спад в имунитета, при стресови състояния, при продължителен прием на антибиотици, функционални нарушения в различни органи и системи, нужда от регулиране на храненето и апетита, възстановяване или подготовка за интензивно физическо натоварване. Заради изцяло растителната си формула е подходящ и за последователи на вегетарианския тип хранене.

Що се отнася до схемата на прием, то препоръката ми е да се започне с начална въвеждаща доза от около 10g дневно, като приемът постепенно да се увеличи до обичайната поддържаща дневна доза 20g. Като може да се приеме, разтворена в кисело мляко или вода с лимон. Самата паста има неутрален вкус, което се одобрява от пациентите.

Разбира се, трябва да отбележим, че продуктът не е заместител на разнообразното хранене, не е предназначен за профилактика на заболявания и не препоръчвам приема му от бременни жени ли кърмачки.

Пейо Горов – допълнителна информация за фармацевта
Свежа Спирулина – вижте повече информация и коментари за продукта

Leave a Reply