Как да остаряваме здрави, красиви и щастливи!

Как да остаряваме здрави, красиви и щастливи!

Като консумираме спирулина.

Да! Продължете надолу!

Защо хората остаряват с различна скорост ? Как да бъда сред щастливците, които независимо от възрастта си, изглеждат страхотно и се чувстват така?

Някои хора запазват остротата на ума и енергията си на до дълбоки старини, а други много по-млади от тях са болни, изтощени и с обременено съзнание.

Представете си двама души, които доживяват до една и съща възраст, но качеството им на живот е доста различно.

Единият е в оптимално здраве,  а другият белязан от болестите на стареенето: сърдечносъдова болест, артрит, влошена имунна система, диабет, рак и пр.  И понеже бедите не идват сами, с напредване на възрастта кожата и косата също търпят изменения. Животът продължава, но с него има по-малко радост и енергия. Ежедневието е белязано от болка, умора, притеснение и постоянен дискомфорт.

Другият човек от своя страна, на същата възраст, се чувства превъзходно и се радва на отлично здраве. Въпреки че също остарява, дълго време се наслаждава на оптимално здраве. Вероятно в края на своя път, този човек също ще влезе в период на влошено здраве, но в годините, които е изкарал в оптимално здраве ще е натрупал по-щастливи спомени.

Какво са теломерите?

В книгата си ‚,Ефектът на теломерите“ д-р Елизабет Блекбърн, лауреат за Нобелова награда за откритията си в облaстта на стареенето, прави дисекция на клетъчното стареене и какви щети носи на тялото. В книгата са показани не само механизмите как да избягваме този процес, но и как да го обърнем в обратна посока.

Теломерите са повтарящите се сегменти от некодираната ДНК, които живеят в края на хромозомите. Те се скъсяват с всяко следващо делене на клетките, помагат да се определи колко бързо остаряват вашите клетки и кога ще настъпи тяхната смърт, в зависимост от скоростта на износването им.

Дължината на теломерите е важен биомаркер, който дава възможност да разберем как остарява организмът. Дължината на теломерите е пряко свързана с биологичната възраст на нашия организъм (не хронологичната). Не само това – скъсяването на теломерите, а от там и остаряването, не се случва еднакво бързо при всички хора и зависи от няколко групи фактори – генетика, заобикаляща среда, начин на живот.

Как да си помогнем?

Убеждението, че нашата съдба е генетично предопределена не е единствената възможност. Не изпадайте в паника! Можем да влияем на дължината на теломерите си. Те не просто изпълняват командите, подавани от генетичния код. Теломерите ви слушат – те поглъщат всяка инструкция, която им давате. Начинът на живот, което включва храната, емоционалния живот, спортната активност, излагането на стрес  и дори нивото на сигурност в квартала, в който живеете, са фактори, кото повлияват пряко на начина, по който се чувтвате и съответно състоянието на теломерите ви.

Храна!

Спорт!

Емоционален баланс!

Не е трудно. И не само това, приятно е! Не мислете за нещата, които трябва да спрете да ядете. Мислете за нещата, които можете да започнете да приемате. Не е ли вълнуващо! Нещо ново, което ще добави стойност за здравето на теломерите и съответно на организна, а не просто да засити стомаха.

Спирулина за детокс

Каква храна да консумираме?

Д-р Елизабет Блекбърн говори за водораслите, като храна, която не просто не вреди да консумираме, а е крайно необходима да добавим в ежедневния си прием.

Да, точно така- синьо-зелени водорасли. Те са достъпни и полезни за теломерите. Специално Свежа Спирулина например е с толкова добър профил на поносимост от човешкия организъм, че на практика няма възрастова група от хора, които да не могат да се възползват от нейните качества.

Спирулина е микроскопично синьозелено водорасло, което е естествено богато на протеини, витамини, уникални антиоксиданти, минерали и съдържа всички осем незаменими аминокиселини, които могат да бъдат набавени само чрез храната. Ние от Alphyca® предлагаме Свежа Спирулина под различни форми. Тя е полезна за теломеразата (възстановяването на теломерите), защото е богат източник на растителен протеин. Освен това е изключително мощен антиоксидант. Алкална по природа, спирулина предпазва тялото от оксидантен дисбаланс. Свежа Спирулина Alphyca® има антивирусни и антибактериални свойства, подпомага укрепването на имунитета, регулира кръвната картина, високия холестерол и действа антиканцерогенно. Подобрява  паметта, редуцира депресивните състояния, стреса, алергиите и кожните проблеми.

Звучи магическо, а е съвсем реално и е на клик разстояние от вас.

Обърнете внимание на себе си! Живейте щастливо и се грижете за теломерите си!

Погрижете се за себе си и пазарувайте на spirulina.bg !

Ние можем да Ви осигурим спирулина, а от вас е желанието за повече здраве и бодър дух!

 

 

33.90 лв.Добавяне в количката

Leave a Reply