Диабет тип 2 – тихият убиец на съвременния човек

Често не разбирате, че го имате вътре във вас. Отдавате умората на напрегнатото ежедневие, сухотата в устата е просто “лоша храна”, всички други алармиращи сигнали са пренебрегвани с години. Не минавате през медицински прегледи, нямате време да обърнете внимание. Няколко години така и последствията са зловещи. Не, не говорим за някоя страшна болест, от която няма спасение. Става дума за диабет тип 2 – наричан още “старчески диабет”, метаболитен синдром, преддиабетно състояние, което засяга огромен брой хора по света.
Причините са много – неконтролирано телесно тегло, системна преумора, липса на лекарска консултация, пренебрегване на елементарните норми на здравословен живот.
Проучванията в България показват, че над 65% от хората преди 50 годишна възраст никога не са правили тестове за кръвната си захар. Най-често високата кръвна захар и диабет се откриват по медийните кампании с безплатни тестове. За съжаление, вече е късно.
Придобиването на диабет тип 2 в активна възраст /след 30тата година/ е свързано с много по-висок риск от инфаркт, удар, както и с много по-висока ранна смъртност.
Лекарите смятат, че е налице активна еволюция на болестта, която някога е засягала само възрастни, над 60 години. Сега с диабет тип 2 се диагностицират и много хора на по 20-25 години. Ще запитате за причините ли?
Те са ясни:
– наднорменото тегло, което не се контролира;
– злоупотребата с нездравословни храни;
– натоварването и стреса.
Представете си, че само в САЩ на година се диагностицират над 1.5 милиона болни, включително и над 5 000 деца. Сравнителни проучвания в Австралия и Япония показват огромен ръст на заболеваемостта и драстично понижение на средната възраст.
Следете внимателно за следните симптоми:
– сухота в устата;
– рязко изпотяване;
– засилено уриниране;
– умора и сънливост;
– необяснима жажда;
– резки скокове нагоре и надолу в телесното тегло.
Прегледът и контролните изследвания са повече от необходими, за да се отстранят всички възможности за тези дисфункции в организма.
Диабетът е фатално заболяване, но не е винаги смъртна присъда. Качеството на живота ви зависи предимно от вас и от волята ви.
Детоксикацията не е празна дума. Нужно е редовно да пречиствате тялото си от токсините. Употребата на Свежа Спирулина може да бъде полезна добавка към всеки диетичен режим. Научете защо.
Погрижете се за храната – в количествен и качествен план. Време е да се простите с хамбургерите.
Спортувайте и се движете – няма по-естествен начин да регулирате кръвната захар от това да сте активен.
Пазете се от стрес и преумора.
Мислете оптимистично и се борете!
Не се поддавайте на съветите на самозвани лечители, а лекувайте под контрола на лекар-ендокринолог.
Въпреки мрачните прогнози, имате добър шанс за качествен живот, ако го пожелаете!

Ние можем да Ви осигурим Свежа спирулина на най-добра цена, а от вас е желанието за повече здраве и бодър дух!

 

 

33.90 лв.Добавяне в количката

Leave a Reply