Седем ключови фактори за мъжкия стерилитет

Мъжкият стерилитет – пълна или частична липса на фертилитет при мъжете. В 40% от случаите на семейства с репродуктивни проблеми, той е основен фактор за липсата на възможност за продължение на рода. Стерилитетът не е придружен от някакви по-особени симптоми, което го прави труден за диагностициране, без прегледи и изследвания. Модерните техники позволяват ефективно да се борим със стерилитета, особено ако това отклонение е диагностицирано в ранен стадий. Категорично диагнозата може да бъде поставена само от лекар, след спермограма и други изследвания.
Най-общо казано, стерилитетът може да е първичен (ако мъжът никога не е имал деца) или вторичен (има деца, но не може да оплоди своята партньорка след 1 година редовен полов живот без контрацепция). Вторият тип е доста по-разпространен, защото е социално-обусловен и придобит покрай дисфункция в начина на живот.
Кои са ключовите фактори, които създават прегради пред мъжката фертилност:
Теглото – с натрупване на годините, много от мъжете придобиват и килограми в повече. Излишното тегло създава пречки във всички сфери на живота, особено в леглото. Мъжете с наднормено тегло имат по-слаба потентност, по-лоши качества на спермата, по-рядък полов живот.
Липсата на физическа активност и застоялия начин на живот. Само си представете, че стоите по цял ден на стола, работите в офиса, без никакво движение, а след това очаквате, че ще можете да водите активен полов живот. Забравете, няма как да стане.
– Добра алтернатива на липсата на движение през деня е спортната тренировка преди или след работа. Много мъже успяват да станат по-рано или да спестят час от зяпането на телевизия пред телевизора в една добра тренировка. Спортът кара кръвта ви да кипи. И не само 🙂
– Ако очаквате да запазите своята виталност, сериозно обърнете внимание с какво се храните. Нездравословните бързи храни са все едно да наливате лош бензин на скъпата ви кола. Една от първите препоръки на лекаря-специалист би била да смените съдържанието на хладилника. Спирулина е една от топ природните супер храни, която прави чудеса с мъжете. Не забравяйте това! Тя влиза и в състава на много от хранителните добавки, които лекарите препоръчват. Каква по-добра природна храна от спирулина, която е пълна с енергия.
– Вероятна причина за фертилитет може и да е и стресът, през който преминаваме ежедневно. Мъжкото либидо директно се влияе от стрес, умора, монотонен начин на живот.
Цигари и алкохол, време е да им кажете СБОГОМ!
– Причина за нарушения и за липса на фертилитет, може да бъде и…срамът. Да, голяма част от мъжете с безплодие са прекалено стресирани, за да вземат мерки. Дори визитата при лекаря се отлага безкрайно дълго, докато не е вече много късно.

Напредъкът в медицината е дал възможност и старци на 70 години да стават бащи, но в същото време е безпомощен, когато млади хора не могат да създадат поколение. Оказва се, че годините са просто нещо, “което го пише в паспорта”, а биологичната възраст на човека може силно да се повлияе от начина му на живот. Ако и вие имате притеснения, не се отчайвайте. Вървете напред, подменете дивана с фитнес-залата, както и сутрешните кафета с пълна лъжица Свежа Спирулина. Повече от достойна замяна!

Ние можем да Ви осигурим Свежа спирулина на най-добра цена, а от вас е желанието за повече здраве и бодър дух!

 

 

33.90 лв.Добавяне в количката

Leave a Reply