Имуностимулиращ пробиотик за по-ефективна защита от вируси и инфекции

Кожата и лигавиците са нашия „щит“ срещу външните влияния, а храносмилателната ни система ни пази от микробите „отвътре-навън“. Но знаете ли, че 80% от имунните клетки се намират точно в храносмилателната ни система? И щом червата играят толкова важна роля в нашия имунитет, знаем ли всъщност как правилно да се погрижим за тях и как редовно да си набавяме нужните за техния баланс „полезни“ бактерии?

Подхранването на чревната микрофлора изисква здравословно хранене и комплексно пробиотично средство. Темата за здравословното хранене е разбираема. Но пробиотици? Те не се ли взимат превантивно при прием на антибиотици?

Традиционно е схващането, че пробиотиците са полезни за храносмилателната система при лечение с антибиотици и/или по време на остри или хронични проблеми с храносмилането. Но това далеч не е цялата истина. Те са и от ключово значение за поддържането на активен имунен отговор и естествената резистентност срещу патогенните микроорганизми.

пробиотик, спирулина, алгобиотик

С мисъл за цялостното здраве, ние от Alphyca създадохме иновативен продукт с уникална комбинция от изцяло български съставки. Съчетахме нашите синьо-зелени микроводорасли Спирулина, които култивираме тук, в България, със специален пробиотичен микс „Имуномодулатор“, съдържащ 8 оригинални български щама живи бактерии с доказани свойства, за да създадем ALGOBIOTIC Alphyca. Един синбиотик, обединяващ множество полезни бактерии в подкрепа на имунитета през всички периоди в годината.

Нашата Спирулина Alphyca има пре-биотичен ефект и директно имуностимулиращо действие благодарение на богатото си съдържание на пълноценни белтъчини, витамини, микроелементи, антиоксиданти и др. боактивни вещества, а 8-те оригинални български щама пробиотични бактерии, които сме избрали, действат като имуностимулатор по време на различни заболявания и инфекции.

Leave a Reply