Как студът вреди на здравето ви?

Свикнали сме да смятаме, че студът е забавен и особено снегът дава възможност за безкрайни игри и спортни активности. Време е да ви припомним, че това не е точно така. Ниските температури са сериозен проблем за здравето на всеки човек. Да ви разкажем защо…
Настинките са класическо оплакване, без което няма как да минем. В повечето случаи, те преминават след няколко дни в домашен режим и отшумяват. За съжаление, в натовареното ни ежедневие, често решаваме да ги изкараме на крак. Резултатите са лоши – влошаване и трайна загуба на работоспособност.
– Смята се, че студеното време е много здравословно и “калява”. Има една особеност – ниските температури влияят на хората със сърдечни заболявания и високо кръвно, като се забелязва с 10%-20% по-високо кръвно налягане и съответните проблеми със сърцето. Замислете се, ако ходите леко облечени, не сте съобразили новите условия с лекуващия кардиолог, както и ако предприемате активности навън в студа.
– Студеното време може да ви причини симптоми, подобни на астма, които сериозно да ви причинят дискомфорт или уплаха. Страхотно е, че искате да изринете снега навън, но първо съобразете това желание със здравословното ви състояние.
– Две сериозни грешки, които хората допускат – рязкото редуване на топло и студено, както и излизането навън без шапка и шал. Всеизвестно е, че в студеното време кръвоносните съдове се свиват, а в топлото – разпускат. Представете си, че ги редувате няколко пъти. Ще издържите ли на резките промени в кръвното налягане? Една от най-честите причини за прилошаване е горещ душ, последван от престой в студена стая.
– Студеното време е предпоставка и за по-дълъг престой у дома, което значи – по-малко движение и повече похапване. В зимния период хората нямат навик за пресни плодове и зеленчуци, а залагат на консервирани туршии и меса, често с високо съдържание на сол. Представете си, че както се шегуват кардиолозите,че за тях солта през зимата е като поледицата през зимата за травматолозите. Забравихте ли, че трябва да се храните здравословно? Прекаляването със солта и застоялият начин на живот води до сериозни бъбречни и сърдечни проблеми.
Поледиците, да, не ги забравяйте! По-добре един ден у дома, отколкото месец в болницата, нали?

Зимата е забавен сезон, пълен със забавление и игра със снега. Топли вечери и студени сутрини, в които дъхът ви спира не само от ниската температура, но и от мълчаливата красота на природата. Забавлявайте се, но и бъдете предпазливи. Това е нашата препоръка.

Ние можем да Ви осигурим Свежа спирулина на най-добра цена, а от вас е желанието за повече здраве и бодър дух!

 

 

33.90 лв.Добавяне в количката

Leave a Reply