Спирулина, алергични реакции и астма

Алергичните реакции включват медиатори и възпалителни отговори, те са предизвикани от IgE антитела, които се свързват с мастните клетки. Хистаминът, който играе важна роля, се задейства от освобождаването на възпалителните агенти.
Направените прочувания чрез лабораторни експерименти доказват, че фикоцианинът в спирулината може да доведе до намаляване на чувствителността към алергени. Доказано е, че при по-дълъг прием на спирулина се намалява производството на антигените със специфични IgE антитела и хистамин, което е маркет за отслабената алергична реакция на организма.

През последните години са проведени изследвания на пациенти с алергичен ринит, за да се види как влияе спирулина върху състоянието им. На едната група се дава 1-2 гр. спирулина на ден, а на другата – плацебо в продължение на 3-6 месеца. Резултатите показват значително намаляване на нивото на
интерлевкин-4 (играещ важна роля в производството на IgE антителата), получен от кръвни мононуклеарни клетки (РВМС) след стимулация с фитохемаглутинин. В същото време приемът на спирулина спомага за отшумяването на симптомите на ринита – сърбеж, течащ и запушен нос.

Бронхиалната астма е често срещано нарушение на дихателната фунция, представляващо най-общо казано хронично възпаление на белите дробове. По време на пристъп гладката мускулатура на бронхите се свива и дихателните пътища се възпаляват и подуват.
В клинично проучване, проведено в продължение на 4 месеца, върху пациенти страдащи от бронхиална астма е изследвана белодробната функция и IgE антителата. Участниците в изследването са получавали конвенционални лекарства (противовъзпалителни и бронходилататори) или Спирулина (1гр. на ден). След това е установено, че консумацията на Спирулина значително намалява нивото на IgE антитела и води до подобряване на белодробната функция. Резултатите предполагат, че Спирулината може да бъде успешно прилагана заедно с лекарствените средства за лечение на астма, като дори е възможно да намали нуждата от конвенционални медикаменти.

спирулина, spirulina, прясна спирулина, жива суперхрана

Преборете неприятните алергични състояния с наша помощ! Поръчайте натурален източник на здраве от най-високо качество.

 

 

33.90 лв.Добавяне в количката

Leave a Reply