10 факта за водата – най-полезната напитка по време на летните жеги

В летните горещини е необходимо да се приемат повече течности. Има една напитка, която утолява жаждата, хидратира тялото и е нула калории. Познайте коя е тя? Да, говорим за “простата вода“. Нека ви представим 10 факта за водата, които може би не знаете.
– Пийте вода. Особено в жегите, тя е нужна, за да не прегрее тялото. Колко вода да пиете? Просто правило – 8 чаши. Това е оптималният прием за човек с тежина 80 килограма.
– Ако спортувате, това ще предизвика изобилно изпотяване, съответно, трябва да приемате и повече вода. Обезводняването ще повлияе негативно на добрата ви форма.Една сериозна забележка – не прекалявайте. Приемът на много вода изведнъж ще ви направи ленив и ще забави рефлексите ви. Това ще ви обясни и защо боксьорите само мокрят устните си по време на двубой.
– Има много хора, които твърдят, че те не пият вода. Това твърдение не е вярно, има я във всяка храна или напитка. Друг въпрос е, че ако те са свикнали с плодови сокове или газирани напитки, приемът на необходимото количество от вода ще им докара и много захар, която не е нужна.
– Обезводняването ще ви доведе до запек, главоболие, проблеми с бъбреците, както и до безброй много други проблеми.
– Ако сте на диета, вероятно ще отслабвате много по-бързо, ако не пиете вода. Дотук математически правилно, това е дълбоко погрешно – приемът на течности помага да се изхвърлят по-бързо токсините и свободните радикали, които са основна част от всеки детокс план/хранителен режим.
– Ако сте дехидратирани от разстройство или повръщане (доста обичайно пред летния сезон), добавете щипка сол и захар във водата, която приемате. Това трябва да възстанови електролитния ви баланс. Ако не го направите, вие сериозно ще се обезводните, колкото и вода да приемате.
– Студената вода е примамлива през лятото. Да предупредим, предпочитайте вода със стайна температура. Студената вода може да предизвика неочакван термичен шок в разгорещеното ви тяло.
– Не употребявайте постоянно минерална вода. Препоръчително е да използвате питейна вода, която е преминала през филтър или система за пречистване. България е страна, в която да пиеш от чешмата е относително безопасно. Възползвайте се, много хора не са така щастливи в други страни.
– Най-добрите моменти за пиене на вода – след ставане, преди ядене, преди тренировка, когато сте болни или с висока температура.
– В някои страни хората пътуват по цял ден, само за да могат да отпият една глътка. В същото време, 200 литра отиват за няколко минути под душа, 8 литра за миене на зъбите или за почистване на тоалетната. Трябва да се икономисва, нали?

спирулина, spirulina, прясна спирулина, жива суперхрана

Нашето предложение – приемайте чаша вода с лимонов сок и лъжица Свежа Спирулина! Шеметно начало на деня!

33.90 лв.Добавяне в количката

Leave a Reply