Яйцата са страхотен източник на ценни хранителни вещества за организма, особено за децата. Освен това те са основен продукт за бърза и лесна закуска, обяд или вечеря – хранителна, лесна и достъпна, без ограничения откъм съпътстващи продукти. Всеизвестни са ползите от консумацията на яйца – те са богати на протеини, Омега-3 мастни киселини, витамини от група B, цинк. Комбинацията от тези вещества е рецепта за щастие и физическа сила. Големите количества от веществото холин пък правят яйцата чудесна храна за мозъка и намаляват риска от рак на гърдата при дамите. Редица други полезни вещества в тях помагат при проблеми с очите, метаболитни дисфункции и подпомагат мозъчното развитие на плода в утробата на майката.
Знаейки всичко това само можете да предположите какъв „подарък“ ще направите на организма си ако добавите към обикновения омлет и лъжичка Свежа Спирулина.
Естествено не е никак трудно просто да добавите 1 с.л. от синьо-зеленото водорасло в сместа за любимия си омлет, което няма да повлияе по никакъв начин на вкуса му, а само ще го обагри в приятен зелен цвят – гаранция, че всички в семейството ще го харесат и в този вид.
За тези от вас, които обичат да експериментират предлагаме една още по-здравословна и смела рецепта за омлет със Свежа Спирулина. Това е нисковъглехидратен зелен омлет подходящ и за вегетарианци.
Продукти:
Продукти:
6 Яйца
3-4 Стръка Къдраво зеле без стъблата
200 гр. Замразен или добре изстискан от водата бейби спанак
2 с.л. Прясно мляко
30 гр. Ситно настърган Чедър
30 гр. настърган Пармезан
60 гр. Сирене Рикота
30 гр. натрошено Овче Сирене
Суперхрани:
1 чаена лъжица Свежа Спирулина
Подправки:
1/2 чаена лъжица Сол
Черен пипер на вкус
Стрък Магданоз
2-3 Стръка Зелен лук
2 ч.л. Краве Масло

Начин на приготвяне:
Количествата продукти са за 2 порции.
След като се уверите, че спанакът е добре изцеден, го сложете заедно с къдравото зеле в кухненски робот или чопър и ги накълцайте на ситно.
Добавете яйцата, млякото, чедъра, пармезана и Свежата Спирулина и ги разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.
В отделен съд смесете овчето сирене, рикотата, лука и магданоза, разбъркайте ги и овкусете със сол и черен пипер. Това ще бъде нашата плънка.
Загрейте 1 с.л. от маслото в незалепващ тиган и изсипете половината от яйчната смес. Гответе на средно загрят котлон, докато се получи омлет с твърдост по Ваш вкус.
Добавете половината от сместа за плънка и внимателно сгънете омлета. Поставете капак на тигана и гответе още около минута, докато плънката се затопли и запечата.
Поръсете още малко пармезан отгоре и ги украсете с домати или гарнитура по избор.
Повторете същата процедура и с втората порция.

Ние можем да Ви осигурим спирулина, а от вас е желанието за повече здраве и бодър дух!
33.90 лв.Добавяне в количката