Практикувайте йога срещу депресия

Много хора споделят, че редовните йога сесии, както и поддръжката на природосъобразен начин на живот, подпомагат тяхното емоционално състояние. Това е мощна практика, която цели подпомогне естествените процеси в тялото, да контролира дишането и от там да пребори депресията, тревожността и паническите атаки. Ако умеем да регулираме начина по който дишаме, това е един могъщ инструмент в ръцете на знаещия. Ако успеем да пречистим и тялото си, винаги можем да пречистим и мислите си.

Много от практикуващите това древно изкуство веднага ще споменат тези две основни асани.
Позата “мост” може да създаде усещане за лекота, което да активизира тялото.Свободата и ребалансирането на енергиите се усещат почти веднага.

Позата “опора” /в която човек застава на главата си/, има директен ефект върху нервната и ендокринната система.
Не говорим просто за гимнастика. Двете асани регулират и контролират телесната енергия.

Тук е времето да поговорим и за начина, по който дишате. Необходимо е да задържите дъха си, след това да издишате, да поемете отново дъх и отново да го задържите.
Учестеното/неритмично дишане дава грешни сигнали на мозъка, който включва режим “опасност” – всички органи в максимална готовност. Все едно сте в офиса и всички телефони едновременно звънят.

Ако свикнете да дишате, като постепенно добиете и умения в активизирането на тялото си, това ще ви спести много визити при лекаря.

Важно е да извършвате упражненията в спокойна и обезопасена среда, която създава комфорт и предотвратява инциденти.  В зимния сезон е необходимо да практикуваме в затоплено помещение.

Добре е да контролираме съзнанието си с прости упражнения и здравословен начин на живот, нали?

Ние можем да Ви осигурим Свежа спирулина на най-добра цена, а от вас е желанието за повече здраве и бодър дух!

 

33.90 лв.Добавяне в количката

Leave a Reply