17 храни за детокс на тялото и ума (част 2)

Вижте  първата част на статията тук>>

9. Къдраво зеле

къдраво-зеле

Лекари са изработили специална 2-дневна детокс диета, основана на шейкове с къдравo зеле. Можете да го използвате и в сандвичи и салати, за да се възползвате от пречистващите му свойства. Къдравото зеле чисти токсините от бъбреците и ви кара да се чувствате по-здрави и пречистени.
Хората, които страдат от проблеми с бъбреците, се препоръчва да приемат къдраво зеле с ежедневно.

10. Лимонова трева

Тази тайландска билка се използва за детоксикация на няколко органа в тялото едновременно. Той не само помага на черния дроб да се детоксифицира, но също така изчиства бъбреците, пикочния мехур и цялата храносмилателна система.
Лимоновата трева има многобройни други предимства, ако се използва редовно в готвене. Тя може да изчисти тъмните петна по кожата, да подобри храносмилането и кръвообращението.

Лимонена-трева-детокс

11. Лимони

лимон-детокс

Лимоните са едни най-мощните съставки за детоксикация на тялото и за подобряване на работата на храносмилателната система. Добавяйте сока от половин лимон към чаша вода 2-3 пъти дневно и ще почувствате ефекта веднага. Не добавяйте захар в нея, тъй като тя няма да помогне за детоксикацията.
Лимонът е богат на антиоксиданти и много витамини, които подобряват храносмилането и изчистват черния дроб и бъбреците.

12. Куркума

Куркумата е обикновена билка и подправка, която има във всяка кухня. Проучвания върху куркумата индицират ползите и за черния дроб тялото като цяло. Куркумата помага за детоксикация на черния дроб и отпадъчните течности в тялото и в крайна сметка води до загуба на мазнини и повишаване на жизнеността ви.
Задължително добавете чай от куркума в детокс плана си или използвайте този супер подправка във всекидневните си ястия.

куркума-детокс

13. Вода

вода-детокс

Водата е най-важният елемент, от който имаме нужда, защото помага на тялото да се изчисти токсините. Ако ходите на сауна или спортувате редовно, губите доста течности и затова е важно сте винаги хидратирани. Хората, занимаващи се активно със спорт трябва да пият понякога над 3 литра вода всеки ден.

14. Морска трева

Това е по-малко използвана билка и повечето от вас са я срещали само като съставка в суши, но тя е толкова богата на основни хранителни вещества и антиоксиданти, че определено си струва да я отбележим.
За по-ефективни резултати при детоксикация на тялото, опитайте се да приемате тези водорасли не само в суши, а го направете част от редовния си хранителен режим.

морска-трева-детокс

15. Пшенични стръкове

пшенични-стръкове-детокс

Пшеничните стръкове са невероятен помощник за стимулиране на чернодробната функция и понижаване на нивото на захарта в кръвта. Приемът им води по повишаване метаболизма и определено са изключително здравословна храна, подходяща за почти всички хора.

16. Глухарче

Глухарчето се счита за плевел от много градинари, но то има много здравословни свойства и не трябва да се пренебрегва, когато става дума за детоксикация на тялото ви.
От няколко десетилетия глухарчето се използва за лечение на чернодробни проблеми. Разбира се не е нужно да чакате проблеми с черният дроб, за да започнете да обръщате внимание това растение. Може да го приемате директно под формата на чай и като подправка в някои ястия. Глухарчето пречиства черния дроб и помага за освобождаване от акумулираните вредни отпадъчни материали в тялото.

глухарче-детокс

17. Артишок

артишок-детокс

Артишокът влияе изключително благотворно на черния дроб. Той изхвърля токсичните материали от тялото, увеличава производството на жлъчни киселини в черния дроб и подпопамга разграждането на храните с цел извличане на полезните нутриенти от тях. Артишокът е богат на магнезий, фолиева киселина, протеини и фибри и е много добър избор за храна, която ще ви държи здрави и активни.

Ние можем да Ви осигурим Свежа Спирулина на най-добра цена, а от вас е желанието за повече здраве и бодър дух!

 

33.90 лв.Добавяне в количката

Leave a Reply