Спирулина VS грипната епидемия

Ползите от прием на синьо-зелени водорасли като имунен модулатор

С нормалното застудяване, страната бе обхваната не само в плен на лошото време, но и на грипните заболявания. Въпреки напредъка на съвременната медицина, всяка година се появява нов щам, който взима своите жертви. Грипът е болест, която върлува в определени таргет групи – уморените, интоксикирани, със сринат имунитет. Смъртните случаи са също възможни, ако болестта се неглижира. Въпреки модерните методи на лечение, след седмица у дома, с висока температура и болки, здравето ни е нарушено и често може да последва нещо сериозно, примерно бронхопневмония.

Оказва се, че едно от ефикасните решения въобще да не стигате до грипно заболяване е спирулината. Според едно изследване от 2008, публикувано в Annals of Nutrition and Metabolism (Хранене и метаболизъм, медицинско списание), зелените алги имат интересен ефект върху здравето на по-възрастните. Група доброволци между 68-87 години се разделят на две – тестова и плацебо. Изследването продължава 16 седмици, а дозата за прием е 8 грама дневно. На базата на резултатите, спирулина била определена като “функционална храна”, която имуномодулира, коригира липидния профил и действа детоксикиращо. Това изследване показва, че приемът на зелени водорасли е възможна алтернативна форма на имуностимулиране, която да осигури защита от грипа. Излишно е да споменаваме, че колкото по-възрастен е болният, толкова по-тежко протича самото заболяване.

Сходно изследване в списанието Cellular and Molecular Immunology (Клетъчна и молекулярна имунология), отново проведено сред по-възрастни пациенти, доказва отново ползите от приема на спирулина. В контролна група от 40 доброволци, отново разделена на плацебо и тестова група, бил въведен прием на спирулина в течение на 12 седмици. Всички участници били клинично здрави при началото на изпитанието, но в края му се документирало подобрението на изследванията на възрастните, приемали спирулина. Учените заключили, че редовният прием на спирулина подобрил показателите на кръвта, както и общото здравословно състояние. Особено бил силно изразен ефектът при жените.

Доказано е, че редовният прием на спирулина, заедно с поддържане на здравословен живот, повлиява на репликацията на грипния вирус и намалява неговата жизненост. Свежа Спирулина, биологичната функционална храна, може да затвори отворената за вируси врата във вашия организъм.

по материали от http://www.progressivehealth.com/

Ние можем да Ви осигурим Свежа спирулина на най-добра цена, а от вас е желанието за повече здраве и бодър дух!

 

33.90 лв.Добавяне в количката

Leave a Reply